"אני חושבת שתהליך כזה הוא הכרחי להתפתחות האישית אצל כל אחד. הגישה שלך מביאה איתה רוגע וביטחון והדוגמאות האישיות שלך מחייך האישיים לימדו אותי שאפשרי לשנות הכל והבחירה היא בידינו".
זה מה שכתבה לי מנהלת צעירה בארגון גדול שסיימתי ללוות, אחרי תהליך של מטורינג שבועי שנמשך 3 חודשים.
במפגש סיום סרקנו את הדרך שהיא עברה מהרגע שבו נפגשנו בפעם הראשונה, דרך התהליך שעברה כדי להתמסר ולהסכים לשנות דפוסים והרגלים שמעכבים אותה, דרך התובנות והבחירות שעשתה מתוך הבחירה להיות האדם והמנהלת שהיא רוצה להיות.
כל התהליך השתלב בהתבוננות על החיים האישיים שלה והיה מדהים לראות שכל צעד שעשתה באישי השתקף לטובה בעסקי והפוך.
כשהמנהל שלה תהה אם באמת כל השינוי שהוא רואה יחזיק מעמד גם בסיום תהליך הליווי שלי, אמרתי לו: "אני הולכת, אבל הכלים והחוויה האישית שלה ואיתם הרווח שהיא מקבלת מהשינוי שעשתה, נשארים איתה. ואיתכם כארגון".
כן, ההשקעה בעובד בעולם הרגשי והאישי שלו לצד חיבור למטרות וערכי הארגון, חוזרת כבונוס אדיר למקום העבודה.
בתמונה היא ואני, באחד המפגשים שעשינו גם אצלי בקליניקה בים🌊. כי יש דברים שכשהולכים אותם👣, תרתי משמע, מוטמעים לעומק ונשארים איתנו…
ליווי תהליכי מנטורינג למנהלים עם נגיעה רגשית ואישית, יכולים לשמש כמשאב משמעותי לשיפור תפקוד ארגוני, רווחת העובדים והמנהלים, ולחיזוק הקשרים הבין-אישיים במקום העבודה.
מניסיוני כיועצת ומאמנת זוגית, שעבדה וניהלה בארגונים, אני מבינה את הערך של יצירת מרחב בטוח שבו מנהלים יכולים לשתף, לעבד וללמוד מתוך האתגרים שהם חווים.
מנטורינג מקצועי תורם לא רק לפיתוח מיומנויות ניהוליות, אלא גם לתקשורת אפקטיבית יותר, להכלה רגשית וליכולת לגשר על קונפליקטים – כלים שמגיעים ישירות מעולם הזוגיות ומשפיעים עמוקות על מערכות יחסים בארגון.
באמצעות תהליכים האלו, הארגון יכול לטפח מנהיגות המונעת מתוך מודעות, הקשבה ושיתוף פעולה, מה שתורם לחוסן הארגוני ולתחושת השייכות של העובדים.
מה זה אומר מנטורינג בארגון?
המטרה היא לאפשר לעובד מרחב בו הוא יכול לקבל מענה להתמודדויות רגשיות ואישיות כך שיוכל להיות בפניות לנדרש ממנו ולדעת שיש לו תמיכה וליווי.
במסגרת השירות, יתקיימו פגישות שבועיות קבועות עם העובדים שתבחרו, בהם נעבוד יחד על מטרות אישיות ומקצועיות כאחד.